Varför skall man ha ekologiska barnkläder

varfor-valja-ekologiska-barnklader

Klä sina barn med ekologiska kläder?

Få branscher består av så stor konkurrens som barnklädesbranchen. På Internet så finns det oändligt många stora och små butiker som säljer babykläder. Många av dem enbart webb-baserade. En google sökning på ordet barnkläder ger drygt 3,5 miljoner träffar. Inte illa i ett land med endast 9 miljoner invånare. Detta gör det förstås till en marknad som är otroligt svår att “slå igenom” på.

Unik

Det gäller att vara unik, och ge kunden vad den vill ha. Detta har gjort att väldigt många butiker riktar in sig på att sälja just ekologiska babykläder. Undersökningar och intervjuer visar att efterfrågan på ekologiska babykläder ökat explosionartat på senare år. Att så många efterfrågar ekologiska babykläder beror främst på att är det någon som man vill ska ha det absolut bästa, så är det ens baby.

varfor-valja-ekologiska-barnklader

Föräldrar lägger gärna extra pengar för att få vara helt säkra på att deras barns kläder inte innehåller miljöfarliga ämnen och kemikalier. Men utöver detta så är det också ett ställningstagande. Folk idag är i allmänhet beredda att betala ett litet högre pris, för att visa sin lojalitet mot de som kämpar för bättre miljö och goda arbetsförhållanden. Vad är då så speciellt med ekologiska babykläder?

Ekologisk bomull

För de första så är de ju tillverkade i ekologiskt odlad bomull. Enbart knappt 1 procent av all bomull i världen är ekologisk.

Jag gissar att en stor del av denna procenten bomull går till just ekologiska babykläder. Denna gissning baserar jag på att är det något som man som förälder är beredd att lägga mycket pengar på, så är det att ens barn skall ha det bra. Och då ekologiska babykläder inte innehåller skadliga ämnen och färger, så är dom ju givetvis bättre för babyn. Och bättre för miljön, vilket bidrar till en hållbar framtid. Och för vilka är det viktigt att miljön bevaras. Jo, dem som växer upp nu. Våra barn.

Fler positiva saker med ekologiska babykläder är:

Ekologisk bomull odlas helt utan bekämpningsmedel. Vanlig bomull är den mest besprutade grödan i världen. Vilket förgiftar dricksvattnet i fattiga länder, världen runt.

Vid odling av ekologisk bomull används organisk kompost, det innebär att massor av nyttiga smådjur också kan leva i jorden och hjälpa till att skapa bra jord & växtlighet.

Ekologisk bomull får växa till sig långsammare och bildar därför starkare och segare fibrer, vilket i sin tur ger bättre kvalitet på textilen.

Summan av kardemumman är att alla föräldrar borde ta ställning. Välj ekologiska babykläder till ditt barn!

Varför skall man ha ekologiska barnkläder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *