Jeans för alla barn

jeans-for-alla-barn

Jeans för alla åldrar

Idag är det knappast någon som frågar vilken typ av byxor du ska köpa, om du säger att du ska handla nya byxor. Jeans är så självklara att det är mer uppseendeväckande om du ska köpa andra byxor än jeans. Självklart behövs det också byxor för festen, men till vardags är det jeans som gäller för de allra flesta, och det gäller oavsett ålder, kön och samhällsklass.

Finklädd i jeans

Jeansen har klättrat från att från början ha varit rena arbetsbyxor, till att idag också mycket väl passa in bland finkläderna. Inte är det särskilt svårt att förstå deras enorma popularitet heller. Jeans är av naturen, eller snarare av design, slitstarka och praktiska byxor med rejäla fickor, och det beror förstås på att de skapades för att användas av arbetare, och inte som en modebyxa.

Snygga jeans för barn

Men, de är också sköna att använda och så snygga att de till och med går att använda som finplagg, med en finare skjorta eller blus till. Jeans och kavaj är ju en vanlig kombination idag, något som jeansens skapare, Levi Strauss, på slutet av 1800-talet knappast skulle kunnat drömma om.

jeans-for-alla-barn

De jeans vi har idag är ofta lite mjukare, och kanske därför inte riktigt så slitstarka som originaljeansen. Det finns originaljeans att köpa även idag, men för de flesta, som använder sina jeans till vardags, räcker det gott med den mjukare typen av denim, och gärna med stretch vilket gör byxorna ännu mer bekväma att använda. Det finns till och med jeans som är så mjuka att de kan användas till mycket små barn.

Tvättade jeans är bäst

För de lite större barnen, de som börjar röra på sig, är jeans förstås det ultimata plagget, eftersom det behövs både slitstyrka och rörelsefrihet i små barns kläder. Lek och stoj är utvecklande för barnet, och då är det lämpligt med jeans, som tål det mesta utan att gå sönder, och som också tål otaliga tvättar. Jeans blir ju faktiskt finare efter några tvättar, och det fanns en tid när de flesta jeans som såldes skulle ha ett både tvättat och slitet utseende.

Än idag kan man köpa jeans av olika blekhet, och med olika grad av tvättar bakom sig. Kanske är det jeansens ursprung som gör att man hellre vill ha dem med ett använt utseende än jeans som ser alldeles nya ut. Dessa byxor står i en klass för sig, och har ingen utmanare om populariteten, oavsett vilken typ av kläder man tittar på.

Jeans för alla barn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *